Орехов пай

Дата: 14.12.2011
Източник: Бон Апети
Орехов пай
 
Необходими продукти:
за блата:
500 г брашно
240 г пудра захар
2 яйца
250 г краве масло
2 ванилии
1 яйце за намазване
за плънката:
850 г захар
50 г мед
400 мл животинска сметана
500 г печени орехи
 

Начин на приготвяне:
1
Орехов пай
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и след това се разбива в блендер с брашното, захарта и ванилиите, докато се получат трохи. Прибавят се яйцата, за да споят сместа. Готовото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 20–30 минути.


2
Орехов пай 2
Захарта и медът за плънката се слагат в касерола и се загряват докато се разтопят.


3
Орехов пай 3
Налива се сметаната и се добавят орехите. Когато се получи карамелен сос, съдът се сваля от огъня и плънката се оставя да изстине.


4
Орехов пай 4
Тестото се разделя надве, разточва се и едната кора се разстила във форма, върху хартия за печене.


5
Орехов пай 5
Престоява в хладилник за 10 минути и върху него се сипва плънката.


6
Орехов пай 6
Отгоре се слага другата разточена кора, на която сте отрязали три малки дупчици с помощта на ринг. Паят се пече в загрята на 170 градуса фурна за 40 минути, с вентилатор. Малко преди да е готов, се намазва с разбито яйце.


 


Съвет: Ако ви остане тесто, замразете го и го ползвайте друг път.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2019
Много вкусно! Коричката е страхотна! Рецептата е точна, но количеството е огромно. Направих половин доза.
9.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Това е един от най-невероятните десерти, които съм правила. В началото бях скептична заради многото захар, но всичко си е на мястото и вкусът му е уникален. Пробвайте го. Ще смаете гостите.
8.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Именно сметаната не позволява да се втвърди :)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стана страхотен.Плънката стана леко течна.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Втвърдява се ,при това доста!Преди консумация се затопля,но въпреки това плънката си остава твърда,а плънката на ореховия пай от сладкарницата се разтича.Има ниакакжа тънкост,но каква е........
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта