Орехови бишкоти

Двойно печени, добре изсъхнали, което ги прави идеални за дълго съхранение
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2013
Орехови бишкоти
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
2 яйца
3/4 ч. ч. захар
110 г краве масло
3/4 ч. ч. орехи
1 ванилия
1 с. л. ром
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Орехови бишкоти

Орехите се запичат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, и се натрошават.

 


2
Орехови бишкоти 2

Маслото (размекнато на стайна температура) се разбива със захарта с миксер. Добавят се яйцата, едно по едно, като се разбива непрекъснато. Сипва се ромът. В друга купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и ванилията.

 


3
Орехови бишкоти 3

Сухите съставки се изсипват към течните. Разбива се до хомогенизиране и се прибавят орехите. Разбърква се.

 


4
Орехови бишкоти 4

Замесеното тесто се слага в тава с пергаментова хартия и се оформя на цилиндър с дебелина 4 см и дължина 30. Пече се за 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.

 


5
Орехови бишкоти 5

След се изважда и се нарязва по диагонал на филийки.

 


6
Орехови бишкоти 6

Те се подреждат в тавата легнали и се пекат за още за 10 минути.


 




Съвет: От тези продукти излизат 24 бишкоти, предвидени са по 2 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2013
Правих ги два пъти, втория добавих и настърган шоколад и стана много вкусно и двата пъти :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: