Ягоди с винен сос и сладолед

Изключително семпъл десерт, съвършен в простотата си и с ясен апел, по-бързо да идва лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2013
Ягоди с винен сос и сладолед
 
Необходими продукти:
800 г пресни ягоди

за винения сос:
1 ч. ч. червено вино “Пино ноар“
1 ч. ч. захар
1/4 ч. л. черен пипер на зърна

за сладоледа:
1 ч. ч. животинска сметана
3 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. ч. мед
1 ч. ч. захар
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Ягоди с винен сос и сладолед

В касерола се загряват животинска сметана, медът и захарта, както и разрязаната надве шушулка ванилия, заедно с остърганите семенца.

 


2
Ягоди с винен сос и сладолед 2

Киселото мляко се разбива с телена бъркалка, за да няма бучки. Горещата сметана се налива малко по малко към него, шушулката ванилия се отстранява. Сместа се прехвърля в метален дълбок съд басан и се оставя във фризер за около 6 часа.

 


3
Ягоди с винен сос и сладолед 3

За винения сос в касерола се кипват виното, захарта и леко счуканият черен пипер. Оставят се на котлона докато се редуцират до 1/4, около 30–40 минути. След това се охлажда.

 


4
Ягоди с винен сос и сладолед 4

Ягодите се нарязва надве, като дръжките не се отстраняват, подреждат се в чиния, поливат се с винения сос и се гарнират със сладоледа, сложен в отделна купичка.

 



Съвети: Сладоледът е добре да се разбърква периодично, докато е във фризера. Количеството му е повече от 4 порции, но той може да се съхранява замразен за по-дълго време.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: