Трайфъл с ябълки и калвадос

Дата: 15.01.2014
Източник: Бон Апети
Трайфъл с ябълки и калвадос
май
15
 
Необходими продукти:
3 ябълки „Грени Смит“
3 ябълки „Пинк лейди“
2 с. л. светла кафява захар
2 с. л. краве масло
1 ч. л. канела
1 ванилия
за блата:
125 г брашно
4 яйца
125 г захар
за крема:
450 мл животинска сметана
2 яйца
2 жълтъка
85 г захар
1 ванилия
за бадемите:
100 г бадеми без сол
30 г пудра захар
1 с. л. калвадос (ябълкова ракия)
за сметаната:
300 мл животинска сметана
30 г пудра захар
1 ванилия
за заливане:
6 с. л. калвадос за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Трайфъл с ябълки и калвадос
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. С едната половина от захарта се разбиват жълтъците, а с другата белтъците.

 


2
Трайфъл с ябълки и калвадос 2
След това се събират внимателно, и се разбърква.

 


3
Трайфъл с ябълки и калвадос 3
Добавя се брашното и отново се разбърква внимателно.

 


4
Трайфъл с ябълки и калвадос 4
Тестото се сипва в тава с пергаментова хартия и се пече за 25 минути, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това се охлажда.

 


5
Трайфъл с ябълки и калвадос 5
Яйцата и жълтъците за крема се разбиват със захарта. Към тях се налива сметаната и се ароматизира с ванилията.

 


6
Трайфъл с ябълки и калвадос 6
Готви се на водна баня до сгъстяване. Охлажда се.

 


7
Трайфъл с ябълки и калвадос 7
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в касерола заедно със маслото. Прибавят се захарта, канелата и ванилията. Готвят се докато омекнат.

 


8
Трайфъл с ябълки и калвадос 8
Бадемите се смесват с пудрата захар и калвадоса и се пекат за 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

 


9
Трайфъл с ябълки и калвадос 9
Сметаната се разбива много добре с пудрата захар и ванилията.

 


10
Трайфъл с ябълки и калвадос 10
Изстиналият блат се нарязва на кубчета.

 


11
Трайфъл с ябълки и калвадос 11
В чаши се поставят кубчета от блата и се поливат с калвадос.

 


12
Трайфъл с ябълки и калвадос 12
Отгоре се сипва от ябълковата смес, после яйченият крем, след това сметаната. Поръсва се бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
Станаха чудесни, благодаря Ви Бон Апети!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


341 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта