Снежни топки в шоколадов крем

Комбинация от нежен белтък и ароматен крем
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2013
Снежни топки в шоколадов крем
 
Необходими продукти:
за шоколадовия крем:
500 мл прясно мляко
100 г черен шоколад (70% какао)
150 г захар
5 жълтъка
2 с. л. какао
1 ч. л. суха лавандула

за белтъците:
5 белтъка
50 г захар
250 мл прясно мляко
250 мл вода
1 ванилия
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Снежни топки в шоколадов крем

Млякото за крема се кипва заедно с лавандулата (поставена, в марля, за да може след това да се отстрани), и захарта. След това лавандулата се маха.

 


2
Снежни топки в шоколадов крем 2

Жълтъците се разбиват в купа и към тях при непрекъснато бъркане се добавя част от горещото мляко, за да се темперират. Сместа се връща на котлона и се оставя докато леко се сгъсти, на слаб огън, за около 15 минути.

 


3
Снежни топки в шоколадов крем 3

Когато е готова, се отстранява от котлона, слага се начупения шоколад и какаоти. Бърка се, докато шоколадът се разтопи.

 

 


4
Снежни топки в шоколадов крем 4

Кремът се налива във високи чаши.

 


5
Снежни топки в шоколадов крем 5

В тенджера се загряват млякото и водата за белтъците.

 


6
Снежни топки в шоколадов крем 6

Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. След това към тях се добавят захарта и ванилията, продължават да се разбиват, докато се образува сняг.

 

 


7
Снежни топки в шоколадов крем 7

С две лъжици се правят кенели, които се пускат в горещото мляко, обръщат се за кратко и са готови.

 

 


8
Снежни топки в шоколадов крем 8

Шоколадовият крем се декорира с белтъчните кенели и се поръсва с лавандула. Оставя се да се охлади поне 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: