Оризов гратен

Дата: 07.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г кафяв ориз
350 г спанак (почистен)
200 г кашкавал
1 връзка пресен лук
80 г орехи
3 яйца (размер L)
60 г сушени домати
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Оризов гратенОризът се сварява в подсолена вода за 30–40 минути, като се внимава да не се разкашква, след това се отцежда.
2
Оризов гратен 2Спанакът се измива, подсушава се и се реже наедро.
3
Оризов гратен 3Орехите, сушените домати и пресният лук се наситняват, а кашкавалът се настъргва.
4
Оризов гратен 4В купа се смесват лукът, орехите, сушените домати, спанакът и свареният ориз, докато е още топъл.
5
Оризов гратен 5Добавят се яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и половината от кашкавала и се разбърква.
6
Оризов гратен 6Сместа се изсипва в покрита с намокрена хартия за печене тава и се поръсва с останалия кашкавал.
7
Оризов гратен 7Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2017
ЛЮБИМА РЕЦЕПТА...
9.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2017
Получи се страхотно дори и без сушените домати! :)
8.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Страшно стана със сички продукти плюс и със сошените домати,храна за моята душа,вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Много вкусно ястие! За първи път опитвам кафяв ориз, много добре си пасва със спанака.
6.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много вкусна и лесна рецепта... Понеже не намерих сушени домати ги замених с червени чушки (предварително изпечени). Пак се получи страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Михаела Найденова се регистрира в сайта.
Иван се регистрира в сайта.
Мария Стоянова се регистрира в сайта.
Suzana Nikolova се регистрира в сайта.
Martina Miteva се регистрира в сайта.
Radka Bacheva се регистрира в сайта.
Xyzxyz Yxzyxz се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта