Оризов пудинг, увит в пестил

Дата: 26.05.2011
Източник: Бон Апети
Оризов пудинг, увит в пестил
 
Необходими продукти:
150 г бисерен ориз
200 мл прясно мляко
200 мл растителна сметана
2 жълтъка
80 г захар
кората на 1 лимон
2–3 тичинки шафран
1/2 шушулка ванилия
по 30 г червени и зелени коктейлни черешки
1 лист пестил от кайсии
 

Начин на приготвяне:
1
Оризов пудинг, увит в пестил
Оризът се кипва в 300 мл вода за около 5 минути.


2
Оризов пудинг, увит в пестил 2
Млякото, сметаната, кората от лимон, захарта, ванилията и тичинките от шафран се смесват в касерола и се загряват.


3
Оризов пудинг, увит в пестил 3
Когато оризът набъбне, се добавя към сместа. След като се сгъсти, се прибавят жълтъците. Сместа се дърпа от огъня и се разбърква енергично.


4
Оризов пудинг, увит в пестил 4
Оризът се изсипва в подходящ съд и се слага в хладилник за 10–15 минути, за да се охлади по-бързо.


5
Оризов пудинг, увит в пестил 5
Върху част от листа пестил се слага от оризовия пудинг, който се разстила с помощта на лъжица.

 


6
Оризов пудинг, увит в пестил 6
Върху оризът се редят разрязаните надве коктейлни черешки и се завива руло, подобно на суши.

 


7
Оризов пудинг, увит в пестил 7
Когато пестилът обгърне оризовият пудинг, с помощта на остър нож се отделя от големия лист пестил, а готовото вече руло се реже на по-малки парчета. Процедурата се повтаря до изчерпване на целия лист пестил.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта