Оризови талиатели със зеленчуци, кашу и азиатски чили сос

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Оризови талиатели със зеленчуци, кашу и азиатски чили сос
 
Необходими продукти:
600 г талиатели
сол и бял пипер на вкус
4 големи скариди
8 с. л. азиатски чили сос
4 с. л. зехтин
2 лайма
50 г кашу
200 г броколи
150 г замразен грах (консервиран)
2 моркова
пера пресен лук за украса



Начин на приготвяне:
1
Талиателите се варят в подсолена вода, охлаждат се, отцеждат се и поставят в купа.
2
Морковите се белят и с помощта на белачката от тях се правят лентички. Бланшират се в подсолена вода за 2–3 минути и се добавят към талиателите. Прибавя се и бланшираният за няколко минути грах.
3
Броколите се накъсват на розички, сваряват се за 5–6 минути в подсолена вода и се поставят в купа с вода и бучки лед за няколко минути, докато се охладят. След това се добавят към салатата. Овкусява се със сол и пипер и се добавя кашуто.
4
Скаридите се сваряват за около 5 минути в подсолена вода. Салатата се украсява с пера пресен лук и по една скарида на порция и се сервира. Азиатският чили сос се поднася отделно в купичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: