Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди)

Гост: Виктор Меламед, почетен консул на Тайланд в България
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2007
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди)
 
Необходими продукти:
1/2 пакет оризови нудълс
200 г соеви кълнове
15 коктейлни скариди (6 кралски)
2 яйца
1 стрък пресен чесън
4 с. л. олио
2-3 с. л. паста "Тай-пад"
1-2 с. л. смлени фъстъци
1 с. л. скълцан кориандър
1 с. л. рибен сос
1 зелена чушка за украса


Начин на приготвяне:
1
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди)
Оризовите нудълс се заливат с вода и се оставят да престоят 5-6 минути. След това се отцеждат.
2
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди) 2
Олиото се сипва в уок (дълбок тиган), загрява се и в него се запържват яйцата, като се бъркат.
3
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди) 3
Добавят се скаридите и отцедените от водата оризови нудълс.
4
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди) 4
Сипва се пастата "Тай-пад", разбърква се и се пържи около 5 минути.
5
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди) 5
След това се овкусява с рибен сос, добавят се кълновете и нарязаният на лентички зелен чесън. Пържи се още 5-6 минути.
6
Пад тай кунг (oризови нудълс със скариди) 6
Преди сервиране се прибавят кориандърът и смлените фъстъци. Порцията може да се украси със зелена чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: