Палачинкова торта с гъбен пастет

Красива, пъстра и изумително вкусна солена торта, която може да поднесете като предястие за скъпи гости
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
350 мл прясно мляко
2 яйца
2/3 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
4 стръка мащерка
1/2 връзка див лук
краве масло за намазване

за плънката:
375 г пастет с гъби Compass Vegetal
500 г печурки
100 г топено сирене (на триъгълничета)
80 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

за украса:
1 червена чушка
няколко стръка див лук

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта с гъбен пастет
Брашното се смесва със солта и бакпулвера.
2
Палачинкова торта с гъбен пастет 2
Чукват се яйцата, налива се и млякото.
3
Палачинкова торта с гъбен пастет 3
Разбива се, докато се получи гладка, хомогенна смес.
4
Палачинкова торта с гъбен пастет 4
Ароматизира се с накълцаните мащерка и див лук.
5
Палачинкова торта с гъбен пастет 5
В намазан с масло тиган се изпичат шест палачинки.
6
Палачинкова торта с гъбен пастет 6
Лукът се реже на полумесеци.
7
Палачинкова торта с гъбен пастет 7
Гъбите се почистват и се нарязват на тънки филийки.
8
Палачинкова торта с гъбен пастет 8
Чесънът се накълцва.
9
Палачинкова торта с гъбен пастет 9
Запържват се в загрятото масло до златисто.
10
Палачинкова торта с гъбен пастет 10
Съдът се дърпа от огъня. Прибавят се горчицата, топеното сирене, сол и черен пипер на вкус.
11
Палачинкова торта с гъбен пастет 11
Разбърква се и се оставя настрана, докато сместа се охлади.
12
Палачинкова торта с гъбен пастет 12
Една палачинка се намазва с пастета.

13
Палачинкова торта с гъбен пастет 13
Слага се от сместа с пържените гъби.
14
Палачинкова торта с гъбен пастет 14
Поставя се следващата палачинка.
15
Палачинкова торта с гъбен пастет 15
Тя също се намазва с пастет и се поръсва с гъби.
16
Палачинкова торта с гъбен пастет 16
Така се подрежда цялата торта, като се завършва с палачинка.
17
Палачинкова торта с гъбен пастет 17
Намазва се добре с пастет и се прибира в хладилник за 2 часа.
18
Палачинкова торта с гъбен пастет 18
Украсява се с червена чушка и див лук, нарязани на ситно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Направих тортата с обикновен пастет, тъй като не успях да намеря гъбен (другия път сама ще си го направя :) Получи се вкусно и ефектно предястие !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: