Палачинкова торта с гъбен пастет

Дата: 03.08.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
350 мл прясно мляко
2 яйца
2/3 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
4 стръка мащерка
1/2 връзка див лук
краве масло за намазване
за плънката:
375 г пастет с гъби Compass Vegetal
500 г печурки
100 г топено сирене (на триъгълничета)
80 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
за украса:
1 червена чушка
няколко стръка див лук
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта с гъбен пастетБрашното се смесва със солта и бакпулвера.
2
Палачинкова торта с гъбен пастет 2Чукват се яйцата, налива се и млякото.
3
Палачинкова торта с гъбен пастет 3Разбива се, докато се получи гладка, хомогенна смес.
4
Палачинкова торта с гъбен пастет 4Ароматизира се с накълцаните мащерка и див лук.
5
Палачинкова торта с гъбен пастет 5В намазан с масло тиган се изпичат шест палачинки.
6
Палачинкова торта с гъбен пастет 6Лукът се реже на полумесеци.
7
Палачинкова торта с гъбен пастет 7Гъбите се почистват и се нарязват на тънки филийки.
8
Палачинкова торта с гъбен пастет 8Чесънът се накълцва.
9
Палачинкова торта с гъбен пастет 9Запържват се в загрятото масло до златисто.
10
Палачинкова торта с гъбен пастет 10Съдът се дърпа от огъня. Прибавят се горчицата, топеното сирене, сол и черен пипер на вкус.
11
Палачинкова торта с гъбен пастет 11Разбърква се и се оставя настрана, докато сместа се охлади.
12
Палачинкова торта с гъбен пастет 12Една палачинка се намазва с пастета.

13
Палачинкова торта с гъбен пастет 13Слага се от сместа с пържените гъби.
14
Палачинкова торта с гъбен пастет 14Поставя се следващата палачинка.
15
Палачинкова торта с гъбен пастет 15Тя също се намазва с пастет и се поръсва с гъби.
16
Палачинкова торта с гъбен пастет 16Така се подрежда цялата торта, като се завършва с палачинка.
17
Палачинкова торта с гъбен пастет 17Намазва се добре с пастет и се прибира в хладилник за 2 часа.
18
Палачинкова торта с гъбен пастет 18Украсява се с червена чушка и див лук, нарязани на ситно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Направих тортата с обикновен пастет, тъй като не успях да намеря гъбен (другия път сама ще си го направя :) Получи се вкусно и ефектно предястие !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Nedev се регистрира в сайта.
Moni Peeva се регистрира в сайта.
Павлова коментира рецептата Кифли със сирене
Anton Delchev се регистрира в сайта.
Tonka Pashova се регистрира в сайта.
14 се регистрира в сайта.
Radoslav Lazarov се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Пай с горски плодове
Незабравка коментира рецептата Сладкиш "Бейби"
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта