Пълнена пита със зеленчуци по селски

Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2004
Пълнена пита със зеленчуци по селски
 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г маргарин
2 червени чушки
1 патладжан (300 г)
1 глава кромид лук
3-4 с. л. зехтин
1-2 с. л. вода
2 щипки сол
1 глава чесън
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. риган



Начин на приготвяне:
1
Пълнена пита със зеленчуци по селски
Патладжанът се обелва, измива се, нарязва се на кръгчета и се посолява. Оставя се да престои, за да се отцеди горчивият му сок. Брашното се пресява, посолява се, добавя се маргаринът. Разбърква се, налива се водата. Омесва се с ръце и се оставя покрито в хладилник за 30 минути.
2
Пълнена пита със зеленчуци по селски 2
Празът се нарязва под наклон на едри парчета, лукът се - на четвъртини, чушките – на две. Поставят се в намаслена със зехтина тава. Добавят се главата чесън за пастата (цяла) и подсушените кръгчета патладжан. Полива се с малко зехтин. Пече се 30 минути в предварително загрята до 200-220 градуса фурна.
3
Пълнена пита със зеленчуци по селски 3
След като изсинат леко, чушките и празът се обелват. Пастата се приготвя, като изпеченият чесън се обелва, слага се в купичка и се разбърква с ригана, зехтина и солта.
4
Пълнена пита със зеленчуци по селски 4
Отпочиналото тесто се разточва във формата на кръг върху набрашнена повърхност.
5
Пълнена пита със зеленчуци по селски 5
От домакинска хартия се изрязва кръг с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата, в която ще се пече питата. Слага се върху разточената кора, обръща се и чесновата паста се намазва върху тестото, като краят му остава непокрит.
6
Пълнена пита със зеленчуци по селски 6
Поставя се в тавата заедно с хартията, посолява се и се изсипват зеленчуците. С помощта на домакинската хартия краят на тестото се подгъва навътре, но без да се затваря. Хартията се изважда внимателно. Питата се пече при температура 180 градуса, докато тестото се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: