Пълнени чушки с кайма и карфиол

Дата: 22.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени камби
200 г смляно месо от свинска плешка
200 г смляно месо от телешка плешка
150 г печурки
1/2 глава карфиол
1/4 малка глава целина
1 малка глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1/4 връзка мащерка
4 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
800 г пасирани домати (от консерва)
1 с. л. риган
1 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с кайма и карфиолКарфиолът се смила в блендер, докато стане на трохи.
2
Пълнени чушки с кайма и карфиол 2Морковите, целината, лукът и чесънът се белят и се наситняват. Така подготвените зеленчуци се запържват в 2 с. л. зехтин.
3
Пълнени чушки с кайма и карфиол 3Гъбите се почистват, режат се натънко и се прибавят към зеленчуците, заедно с наситнената мащерка. Запържват се за кратко.
4
Пълнени чушки с кайма и карфиол 4Прибавя се месото и се готви, докато стане на трохи. Плънката се овкусява с ригана, сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Пълнени чушки с кайма и карфиол 5Чушките се избушват и се пълнят със сместа. Похлупват се със заделените капачета и се заливат с останалия зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
6
Пълнени чушки с кайма и карфиол 6В тавата се налива малко вода и ястието се покрива с алуминиево фолио. Пече се 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пълнени чушки с кайма и карфиол 7Доматите се сипват в касерола и се готвят 10 минути, заедно с меда, ригана, сол и черен пипер.
8
Пълнени чушки с кайма и карфиол 8Чушките се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта