Ориз пилаф

Дата: 19.09.2016
Източник: Невена
ТИТЛА: Чирак
Ориз пилаф Ориз пилаф Ориз пилаф Ориз пилаф Ориз пилаф
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
5 с. л. дребна паста (звездовиден кускус)
400 мл вода
3-4 с. л. зехтин (или олио)
1 с. л. сол
2 ч. л. захар
2 с. л. сок от лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Измиваме ориза и го заливаме с вряла вода за около 20 минути.
2
Сипваме мазнината в загрята тенджера. Слагаме вътре пастата и я запържваме, докато стане кафява на цвят.
3
Измиваме накиснатия ориз със студена вода и го добавяме към пастата. Бъркаме енергично около 1 минута, за да не залепне и да не загори.
4
Заливаме с 400 мл вода и оставяме да къкри, на слаб огън, като добавяме подправките и лимоновия сок. Бъркаме от време на време, за да не залепне.
5
Когато течността изври, ястието е готово за консумация.


Съвет:
Може сервирате като основно или като гарнитура. Ако го предлагате като основно ястие, се консумира горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта