Патладжанени такос

Дата: 22.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голям патладжан
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 стрък риган
200 г козе сирене
100 мл зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 щипка кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанени такосПатладжанът се реже на шайби, които се посоляват и се оставят, да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват, подсушават се, поливат се с 50 мл зехтин и се изпичат на грил.
2
Патладжанени такос 2Половината магданоз и риганът се наситняват, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
3
Патладжанени такос 3Наситненият магданоз се смесва с останалия зехтин, оцета, кимиона, чесновата паста, ригана, сол и черен пипер на вкус.
4
Патладжанени такос 4Всяка патладжанена шайба се маже със соса. Слага се по парче сирене и няколко листенца магданоз. След това се прегъват надве – като такос, и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
Ana Maria Petkova коментира рецептата Ягодово парфе
Ива Русанова се регистрира в сайта.
Ana Maria Petkova се регистрира в сайта.
Марияна Разложкова се регистрира в сайта.
Владимир Михайлов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта