Патладжанена фритата

Дата: 06.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 патладжан (средно голям)
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
6 яйца
150 г сирене „Чедър“
50 мл зехтин
1 с. л. люта паста „Хариса“
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанена фритатаПатладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност. След това се измива и се подсушава.
2
Патладжанена фритата 2Лукът се реже на полумесеци, чушката – на кубчета, а чесънът и магданозът се наситняват.
3
Патладжанена фритата 3Яйцата се разбиват със сол, черен пипер, лютата паста „Хариса“ и магданоза.
4
Патладжанена фритата 4Патладжаните се пържат в зехтина до златисто, след което се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
5
Патладжанена фритата 5В същия съд се запържват лукът, чушките и чесънът. Връщат се патладжаните.
6
Патладжанена фритата 6Наливат се разбитите яйца.
7
Патладжанена фритата 7Добавя се и нарязаното на кубчета сирене.
8
Патладжанена фритата 8Съдът се слага за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), докато фритатата се запече добре.
9
Патладжанена фритата 9Изважда се и се поднася.




Съвет:
Ако използвате тиган с термоустойчива дръжка, може да печете фритата направо в него. В противен случай трябва да прехвърлите сместа в тава.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2016
Много, много вкусно! Използвах кашкавал, вместо чедър.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта