Пълнени домати с кайма

Дата: 24.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 големи червени домата
600 г смляно месо от телешка плешка
100 г ориз „Басмати“
100 г краве сирене
60 мл зехтин
2 филийки хляб
2 стръка мента
1 скилидка чесън
1 глава лук
1/4 ч. л. риган
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати с каймаЛукът и чесънът се наситняват и се запържват в 40 мл зехтин, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
2
Пълнени домати с кайма 2Добавя се каймата. Пържи се, като се бърка непрекъснато, за да стане на дребни трохи.
3
Пълнени домати с кайма 3Щом започне да се карамелизира, се прибавят наситнените листа от мента и канелата.
4
Пълнени домати с кайма 4Сипва се и оризът. Пържи се, докато стане стъклен, след което се наливат около 100 мл вода. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пълнени домати с кайма 5Щом течността се абсорбира, съдът се дърпа от огъня.
6
Пълнени домати с кайма 6Доматите се разполовяват напречно и се издълбават с помощта на лъжичка.
7
Пълнени домати с кайма 7Сърцевината им се почиства от семките, накълцва се и се смесва с натрошено сирене и с плънката от кайма и ориз.
8
Пълнени домати с кайма 8Доматите се пълнят със сместа и се подреждат в тава.
9
Пълнени домати с кайма 9Пекат се 25–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Пълнени домати с кайма 10Хлябът се смила със сол, черен пипер и риган. Залива се с останалия зехтин и се разбърква.
11
Пълнени домати с кайма 11Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
12
Пълнени домати с кайма 12Доматите се поднасят, поръсени с ароматните трохи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта