Пълнени „моркови“

Съвсем като истински, обаче от тесто
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
1 ч. л. оранжева боя
1/2 връзка копър
1 яйце

за плънката:
6 сварени яйца
200 г майонеза
100 г рукола
200 г краве сирене
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени „моркови“
Бутертестото се нарязва на тънки лентички по дължина.
2
Пълнени „моркови“ 2
Оформят се като фитили и се увиват плътно около 12 метални фунийки.
3
Пълнени „моркови“ 3
Поставят се легнали в тава с незалепващо покритие.
4
Пълнени „моркови“ 4
Намазват се от всички страни с оранжева боя и разбито яйце, пекат се 20 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна, след което се охлаждат.
5
Пълнени „моркови“ 5
Плънката се приготвя, като се смесват наситнената рукола, обелените и настъргани на едро ренде яйца, натрошеното сирене, майонезата и черният пипер, и се разбърква добре.
6
Пълнени „моркови“ 6
Морковите от тесто се пълнят с яйчената салата с помощта на пош.
7
Пълнени „моркови“ 7
Декорират се със стръкчета копър и се поднасят веднага.




Съвет:
Ако ви остане от плънката, може да я поднесете като салата.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2018
Направих ги - с леки вариации в пълнежа. Много ефектни и вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2016
Аз ги приготвям с тесто за пица, но ще опитам и с бутер тесто, сигурна съм, че ще са не по малко вкусни. Ето ги и моите.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2015
Ето ги и морковите... пълен фурор на коледното парти
2.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2014
Трудничко за направа, но пък доста ефектно и впечатляващо
1.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2014
Много са вкусни, но отнемат доста време.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: