Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“
 
Необходими продукти:
10-12 печурки
150-200 г сирене „Дунавия”
10- 12 листа лапад
перата на 1 стрък пресен лук
средата на 1 филия хляб
4 стръка копър
7-8 с. л. зехтин
1 ч. л. чесън на прах
бял пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“
Печурките се обелват и пънчетата им се отстраняват.
2
Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“ 2
Чесънът на прах и нарязаните стръкове копър се слагат в подходяща купа, поръсват се с бял пипер на вкус и се поливат със зехтина. Печурките се овалват в приготвената марината.
3
Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“ 3
Листата лапад се нарязват наситно и се заливат с малко вряла вода.
4
Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“ 4
Прибавят се сиренето, нарязаният пресен лук и натрошеният хляб и се омесва.
5
Пълнени печурки с лапад и сирене „Дунавия“ 5
Маринованите печурки се пълнят с плънката. Поставят се в подходяща тава, поливат се със зехтин и се пекат във фурна на 200 градуса до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: