Пълнени сушени чушки по ловешки

Апетитни, ароматни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
600 г кайма (смес)
100 г ориз
120 г сушени червени чушки
60 г свинска мас
2 глави лук
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух джоджен
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сушени чушки по ловешки
Червените чушки се накисват във вряла вода, за да набъбнат.
2
Пълнени сушени чушки по ловешки 2
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в половината от свинската мас. Щом омекне, се сипва предварително измитият ориз. Наливат се 200 мл вода. Готви се, докато течността се изпари.
3
Пълнени сушени чушки по ловешки 3
Каймата се смесва с наситнения магданоз, джоджена, червения пипер и сол на вкус. Прибавя се и леко охладеният ориз с лука и се разбърква.
4
Пълнени сушени чушки по ловешки 4
Чушките се пълнят със сместа.
5
Пълнени сушени чушки по ловешки 5
Зелето се реже на ивички. В глинен съд се редят пластове зеле и чушки, като се завършва със зеле.
6
Пълнени сушени чушки по ловешки 6
Залива се с останалата мас, предварително разтопена. Наливат се и 600 мл вода. Съдът се похлупва и се слага в студена фурна.
7
Пълнени сушени чушки по ловешки 7
Ястието се пече около 1 час и 50 минути в загята на 200 градуса фурна с вентилатор и след това се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: