Пълнени тиквички с агнешко месо

Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2005
Пълнени тиквички с агнешко месо
 
Необходими продукти:
400 г месо от агнешка плешка
1 яйце
3 тиквички
1 зелена чушка
1 глава лук
1/2 домат
10 листа джоджен
7-8 с. л. олио
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
1-2 щипки канела
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с агнешко месо
Лукът се нарязва наедро, месото – на по-дребно и се смилат заедно. Сместа се запържва в предварително загрято олио, като се бърка, за да стане на трохи.
2
Пълнени тиквички с агнешко месо 2
Щом месото се запържи леко, се добавя нарязаната на кубчета чушка, посолява се и се поръсва с кимион, черен пипер, канела и кориандър.
3
Пълнени тиквички с агнешко месо 3
Тиквичките се измиват и се разрязват по дължина на две. Вътрешността се издълбава, наситнява се и се добавя към каймата заедно с нарязаните наситно домат и джоджен. Счупва се едно яйце и се разбърква. Издълбаните тиквички се посоляват и се пълнят с готовата смес.
4
Пълнени тиквички с агнешко месо 4
Тиквичките се подреждат в подходяща тава, налива се 1 пръст вода и се пекат 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като при необходимост се долива вода. След това се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: