Раци по калиакренски

Гост: Веско Анев, специални ефекти
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2005
Раци по калиакренски
 
Необходими продукти:
1 кг раци
250 г ориз
200 мл бяло вино
1 бира
1 лимон
6-7 стръка девесил
4-5 зърна бахар
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Раци по калиакренски
Раците се почистват и се поставят да се варят, докато са още живи (задължително!), като се спазват следните стъпки:
2
Раци по калиакренски 2
Средната перка на опашката се върти внимателно наляво и надясно, докато леко се откърши.
3
Раци по калиакренски 3
Откършената перка се издърпва много леко и заедно с нея се изважда червото.
4
Раци по калиакренски 4
Почистените живи раци се поставят в дълбока тенджера, наливат се вода, бира и вино, слагат се целите стръкове девесил, 2 резена лимон, черен пипер и сол и се варят до готовност. След това месото на раците се изважда внимателно.
5
Раци по калиакренски 5
Бульонът от сварените раци се прецежда, подкиселява се със сока от лимона и в него се сварява оризът. Запазените черупки се поставят в чиния, в долната им част се оформят опашки от ориза, а отстрани се подрежда месото. Раците се гарнират с резени лимон и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: