Пълнозърнест хляб с ориз

Германска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнозърнест хляб с ориз
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 с. л. нишесте
2 с. л. пшенично брашно
5-6 с. л. олио
1/2 кубче мая
50 г кашкавал
2 ч. ч. овесени ядки
1-2 ч. л. овесени ядки за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хляб с ориз
Овесените ядки се смилат, смесват се с пълнозърнестото брашно и се посоляват.
2
Пълнозърнест хляб с ориз 2
Маята се залива с малко хладка вода. Добавят се пшеничното брашно и захарта и се разбърква.
3
Пълнозърнест хляб с ориз 3
След като „кипне”, маята се сипва в брашнената смес заедно с олиото и малко хладка вода.
4
Пълнозърнест хляб с ориз 4
Настъргва се кашкавалът, замесва се тесто и се оставя да втаса покрито.
5
Пълнозърнест хляб с ориз 5
Втасалото тесто се поставя в намаслена и набрашнена форма за печене. Изчаква се да втаса отново и да изпълни формата.
6
Пълнозърнест хляб с ориз 6
Нишестето се разтваря в малко гореща вода. Хлябът се намазва с получената каша и се поръсва с овесени ядки.
7
Пълнозърнест хляб с ориз 7
Пече се около 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: