Памук погача

Меко, топло и ухаещо хлебче със звучно име
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно (+ за размесване)
50 мл топло прясно мляко
1/2 кубче жива мая
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 яйце за намазване
масло за намазване
маково семе за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Памук погача
Маята се разтваря със захарта в около 50 мл вода и се оставя да шупне.
2
Памук погача 2
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се сипват зехтинът, шупналата мая, около 100 мл топла вода и млякото.
3
Памук погача 3
Замесва се меко, еластично тесто и се оставя да втаса.
4
Памук погача 4
От тестото се оформят около 15 малки топки, подреждат се в намаслена форма за печене и се оставят да втасат.
5
Памук погача 5
Намазват се с разбитото с малко вода яйце.
6
Памук погача 6
Поръсват се с мак и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (36)
36.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2020
Очаквах да се надигне повече, но иначе е чудесна!
35.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2020
Вкуснооо!
34.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2018
Чудна е!
33.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2016
Първата питка в живота ми, а стана толкова сполучлива и вкусна - благодаря ви!!:)
32.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Страхотна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: