Панакота с горски плодове

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.12.2014
Панакота с горски плодове
 
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
500 мл течна неовкусена сметана с над 30% масленост
150 г захар
1 пакетче ванилия
1 1/2 пакетче желатин
1-2 с. л. плодов ликьор или ром
200 г горски плодове (пресни или замразени)
250 мл плодов сок


Начин на приготвяне:
1
Приготвяме двата слоя отделно - първо желирания слой с горските плодове и след това самата панакота.
2
За горния слой с плодовете - затопляме плодовете в плодовия сок, добавяме рома, захарта, разбъркваме и прибавяме предварително набъбналия и втечнен желатин. За да се получат два отделни слоя, сместа се изсипва във формичките и се охлажда, заедно с желето, в хладилник за около 20 минути. През това време се приготвя самата панакота.
3
За основната смес - накисваме цялото пакетче желатин в няколко супени лъжици хладка вода, докато набъбне. Загряваме на умерен огън млякото, ванилията и захарта. Охлаждаме и прибавяме сметана, а след това рома. Трябва да се внимава, ликьорът да не пресече млякото.
4
Разтопяваме желатина на водна баня или в микровълнова фурна, като внимаваме да не заври. Постепенно добавяме по малко от желатина към млечната смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: