Панирани смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2002
Панирани смокини
 
Необходими продукти:
200-250 г брашно
кората на 1 лимон
2 яйца
100 мл прясно мляко
2-3 с. л. захар
20-25 смокини
1 ч. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Панирани смокини
Брашното се изсипва в дълбока купа, настъргва се лимоновата кора, добавят се 2 жълтъка, прясното мляко и захарта. Разбърква се, докато се получи гъсто тесто.
2
Панирани смокини 2
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят постепенно в тестото.
3
Панирани смокини 3
Смокините се измиват, овалват се в тестото и се пържат в предварително сгорещено олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: