Пържени тортелини

Дата: 16.02.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Пържени тортелини
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 гр брашно
3 яйца
щипка сол
за плънката:
250 гр кайма
1 глава лук
2 с.л. галета
2 щипки чубрица
4 с.л. олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
5 стръка магданоз
100 гр краставица
100 гр домат
1 връзка пресен лук
Сол, оцет и зехтин на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пържени тортелиниБрашното се пресява, посолява се и в средата му се оформя кладенче. Добавят се яйцата и се разбъркват, докато се поемат от брашното.
2
Пържени тортелини 2Омесва се меко и еластично тесто, което се покрива и се оставя да почине за около 30 минути. Така глутена ще се отпусне и ще имаме по-мека паста. Извадете тестото и го разделете на 4 равни части. Докато работите с едната част, завийте останалите за да не изсъхват.
3
Пържени тортелини 3Разточете първото парче тесто на тънък лист. След като разточите листа изрежете кръгчета диаметър от 8 см.
4
Пържени тортелини 4За направата на плънката, запържете наситнения лук и каймата в олио, като се стремите да направите пърженото на трохи. Пържете до готовност на каймата. След това добавете галетата, чубрицата, солта и черния пипер и запържете до златисто. Във всяко кръгче се поставя по малко от плънката. Разбийте едно яйце с малко вода и със сместа намаже едната половинка на кръгчетата по ръбовете. Започнете да ги завивате, като леко притискате ръбовете, за да ги слепите.
5
Пържени тортелини 5Включете фритюрника и изпържете тортелините. Отцеждайте от мазнината върху метална решетка. Не ви препоръчвам да ги отцеждате върху кухненска хартия, защото тя задържа мазнината, отцеждането спира и не се получава хрупкава коричка. От краставицата, домата и пресният лук направете свежа салата, която използвайте за гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта