Пържени тортелини

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 16.02.2014
Пържени тортелини
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 гр брашно
3 яйца
щипка сол

за плънката:
250 гр кайма
1 глава лук
2 с.л. галета
2 щипки чубрица
4 с.л. олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
5 стръка магданоз
100 гр краставица
100 гр домат
1 връзка пресен лук
Сол, оцет и зехтин на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пържени тортелини
Брашното се пресява, посолява се и в средата му се оформя кладенче. Добавят се яйцата и се разбъркват, докато се поемат от брашното.
2
Пържени тортелини 2
Омесва се меко и еластично тесто, което се покрива и се оставя да почине за около 30 минути. Така глутена ще се отпусне и ще имаме по-мека паста. Извадете тестото и го разделете на 4 равни части. Докато работите с едната част, завийте останалите за да не изсъхват.
3
Пържени тортелини 3
Разточете първото парче тесто на тънък лист. След като разточите листа изрежете кръгчета диаметър от 8 см.
4
Пържени тортелини 4
За направата на плънката, запържете наситнения лук и каймата в олио, като се стремите да направите пърженото на трохи. Пържете до готовност на каймата. След това добавете галетата, чубрицата, солта и черния пипер и запържете до златисто. Във всяко кръгче се поставя по малко от плънката. Разбийте едно яйце с малко вода и със сместа намаже едната половинка на кръгчетата по ръбовете. Започнете да ги завивате, като леко притискате ръбовете, за да ги слепите.
5
Пържени тортелини 5
Включете фритюрника и изпържете тортелините. Отцеждайте от мазнината върху метална решетка. Не ви препоръчвам да ги отцеждате върху кухненска хартия, защото тя задържа мазнината, отцеждането спира и не се получава хрупкава коричка. От краставицата, домата и пресният лук направете свежа салата, която използвайте за гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: