Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски)

Ароматно и апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
300 мл пилешки бульон
50 мл червен винен оцет
125 г краве масло
1/2 връзка магданоз
1/2 глава чесън
1 ч. л. натрошени люти чушки
1/4 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
хляб с дебела кора за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски)
Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в сгорещеното масло от всички страни до златисто.
2
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 2
Поръсва се с чубрицата, налива се бульонът, похлупва се и се задушава на слаб огън, докато бульонът се изпари и месото остане на мазнина – около 45 минути.
3
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 3
Чесънът се обелва и се счуква в хаванче с щипка сол.
4
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 4
Налива се оцетът и се добавят натрошените люти чушки. Разбърква се.
5
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 5
Пилето се поръсва с магданоз и се сервира с чесновия оцет и филии хляб.


Съвети:
За да се запържи месото по-добре, го сложете в съда на два пъти. Когато и втората порция месо е готова, върнете вече запържените парчета и тогава поръсете с чубрица и налейте бульона.
От фенера на пилето може да направите хубав пилешки бульон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2021
Превъзходно ястие. След първия път решихме, че това ще е едно от ястията, кото искаме да повтаряме и наслаждаваме. Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
Dia659 се регистрира в сайта.
assya.toneva@gmail.com се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: