Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски)

Дата: 29.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
300 мл пилешки бульон
50 мл червен винен оцет
125 г краве масло
1/2 връзка магданоз
1/2 глава чесън
1 ч. л. натрошени люти чушки
1/4 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
хляб с дебела кора за сервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски)Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в сгорещеното масло от всички страни до златисто.
2
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 2Поръсва се с чубрицата, налива се бульонът, похлупва се и се задушава на слаб огън, докато бульонът се изпари и месото остане на мазнина – около 45 минути.
3
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 3Чесънът се обелва и се счуква в хаванче с щипка сол.
4
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 4Налива се оцетът и се добавят натрошените люти чушки. Разбърква се.
5
Пържено пиле с чесън (Челамичка по родопски) 5Пилето се поръсва с магданоз и се сервира с чесновия оцет и филии хляб.


Съвети:
За да се запържи месото по-добре, го сложете в съда на два пъти. Когато и втората порция месо е готова, върнете вече запържените парчета и тогава поръсете с чубрица и налейте бульона.
От фенера на пилето може да направите хубав пилешки бульон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта