Пържоли със зелени маслини

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2009
Пържоли със зелени маслини
 
Необходими продукти:
7-8 свински котлета
1 консерва домати
5-6 печурки
5-6 зелени маслини
1 печена чушка
1/2 зелена чушка
3-4 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Пържоли със зелени маслини
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
2
Пържоли със зелени маслини 2
Запържват се в сгорещено олио за 1-2 минути от всяка страна и се слагат в съд за печене.
3
Пържоли със зелени маслини 3
Консервираните домати се слагат в тигана, в който са били котлетите, къкрят, докато част от течността се изпари, и се посоляват на вкус.
4
Пържоли със зелени маслини 4
Печурките се нарязват на филийки, чушките – на ивички, зелените маслини – на половини и се слагат в съда при месото.
5
Пържоли със зелени маслини 5
Ястието се залива с доматения сос, покрива се с алуминиево фолио и се пече във фурна 45-50 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: