Паста на фурна по неаполитански

С аромат на босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г домати на кубчета (от консерва)
500 г сирене „Моцарела“ (топки)
400 г макарони
50 г каперси
1 връзка босилек
6 филета аншоа
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 малка глава лук
1 морков
50 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста на фурна по неаполитански
Лукът, чесънът, целината и морковът се обелват и се нарязват на много ситно. Запържват се в зехтина.
2
Паста на фурна по неаполитански 2
Наливат се доматите и се готви 15 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер. По желание се добавя щипка захар.
3
Паста на фурна по неаполитански 3
Пастата се сварява в подсолена вода до степен ал денте. Отцежда се и се прехвърля в тава за печене, намазана със зехтин.
4
Паста на фурна по неаполитански 4
Половината от моцарелата се нарязва на кубчета, останалата – на шайби. Каперсите се накълцват.
5
Паста на фурна по неаполитански 5
Аншоата се реже на кубчета.
6
Паста на фурна по неаполитански 6
Малка част от босилека се заделя за сервиране, а останалият се наситнява.
7
Паста на фурна по неаполитански 7
Пастата се залива с доматения сос. Поръсва се с каперсите и босилека. Добавят се аншоата и кубчетата моцарела. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
8
Паста на фурна по неаполитански 8
Покрива се с шайби моцарела и се запича около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор – до златисто.
9
Паста на фурна по неаполитански 9
Сервира се с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2023
Много вкусно, особено кашкавалената коричка отгоре.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2018
Получи се изключително вкусно, но и тежко ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: