Спагети със спанак и поширано яйце
Лора и Стоян
500 г пене 300 г пилешко филе 200 г спанак 1 с.л. дижонска горчица Bornier 1 връзка пресен лук 2 скилидки чесън 200 мл сметана 35 % 100 г пармезан 100 г синьо сирене на вкус сол и черен пипер |
1 | Пилешкото филе се нарязва на кубчета, чесънът и пресният лук се наситняват.
Пастата се сварява “ал денте” в подсолена вода. | |
2 | Месото се запържва в зехтина, добавят се лукът, чесънът и спанакът. | |
3 | Налива се сметаната. | |
4 | Синьото сирене се натрошава, половината от пармезанът се настъргва и се добавят в съда при месото | |
5 | Сосът се овкусява с дижонска горчица Bornier. | |
6 | Сварената и отцедена паста се разбърква със соса и се прехвърля в тавичка. Поръсва се с останалото сирене “Пармезан”. | |
7 | Пече се за 10 минути във фурна, предварително загрята на 200 градуса. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
21.11.2019 Много вкусно! Стана любима рецепта, за цялото семейство претенциозни консуматори!
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...