Пастърма от сьомга

Перфектна за сандвичи, салати и предястия
Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2011
Пастърма от сьомга
 
Необходими продукти:
1 кг филе от сьомга
2–3 с. л. домашна горчица
600 г морска сол
400 г захар


Начин на приготвяне:
1
Пастърма от сьомга

Филето се почиства от костите, ако има такива. Намазва се от всички страни с горчицата и се слага в тава. 


2
Пастърма от сьомга 2

Солта и захарта се смесват. Половината от тях се слагат в тава, отгоре се поставя рибата и се покрива добре с останалата смес със сол. Оставя се за 24 часа в хладилник.

 


3
Пастърма от сьомга 3

След това се измива със студена вода и се подсушава с кърпа. Може да се съхранява в хладилник за 10 дни или във фризер до 2 месеца.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
това и Гравлакс са ми любимите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: