Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция

Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 пъстърви

за салатата с авокадо:
1 червена чушка
1 домат
1 авокадо
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
лимонов сок на вкус

за билково - балсамовата редукция:
50 мл течна сметана
1 тънък резен лук
2 с. л. балсамов оцет
50 мл зехтин
1 щипка естрагон
1 щипка сол
връхчетата на 2 клонки майоран
2-3 клонки магданоз
5-6 листа салвия


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция
Рибата се филетира, след което кожата на филетата се посолява и се поръсва с черен пипер. Пекат се от страната на кожата върху предварително загрята плоча или грил тиган.
2
Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция 2
Сметаната се излива в малка тенджера, ароматизира се с естрагон, нарязани наситно майоран, салвия и магданоз. Наливат се балсамов оцет и зехтин, поръсва се солта, добавя се наситненият лук. Загрява се, като се бърка.
3
Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция 3
Авокадото са разделя на две и месестата част се нарязва и издълбава, като се внимава да се запази целостта на кожата. И плодът, и вътрешната страна на кожата се поливат с лимонов сок.
4
Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция 4
Доматът и червената чушка се нарязват на ситни кубчета и се добавят към плода на авокадото. Посолява се, поръсва се с наситнен магданоз и се полива с лимонов сок на вкус.
5
Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция 5
С готовата салата се пълнят издълбаните половинки на авокадото.
6
Пъстърва на плоча с билково-балсамова редукция 6
Рибните филета се поливат с билково-балсамова редукция, гарнират се със салатата и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: