Пъстърва с доматен сос

Източник: Никол
ТИТЛА: Готвач
Дата: 25.03.2014
Пъстърва с доматен сос
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
брашно за овалване на рибата
1/2 ч. ч. зехтин или оило
2 с. л. коняк

за соса:
отцедената мазнина от рибата
2 ч. ч. бяло вино
2 ч. л. коняк
2 ч. л. доматено пюре
1 щипка настъргано индийско орехче
1 глава лук (настъргана)
2-3 скилидки чесън (ситно нарязани)
1/2 ч. ч. вода
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства и се нарязва на шайби. Овалва се в брашното и се пържи до зачервяване в горещо олио или зехтин. Залива се с две лъжици коняк и се изважда в чиния.
2
Мазнината от рибата се отцежда в тенджера и към нея се прибавят виното, конякът, доматеното пюре, индийското орехче, лукът, чесънът, сол на вкус и водата. Сосът се оставя да ври 30 минути, след което се прибавя рибата. Ястието се вари за още 5 минути.
Поднася се горещо, с резенчета лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2016
Много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2014
По-добро е на вкус от скумрията и определно си струва да се опита. Любимо ястие на нашето семейство!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: