Патладжани бюрек

Дата: 24.06.2003
Източник: Бон Апети
Патладжани бюрек
 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
250 г сирене
2-3 стръка копър
1/2 домат
олио за пържене
брашно
1 яйце
галета
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжани бюрекПатладжаните се обелват, нарязват се на филии по дължина, посоляват се и се оставят да се изцедят от горчивия сок. След това се изплакват и се пекат на скара или барбекю по няколко минути от всяка страна, като се намазват с олио.
2
Патладжани бюрек 2Доматът се нарязва на кубчета, към него се прибавят намачканото сирене и нарязаният надребно копър и се разбърква.
3
Патладжани бюрек 3Филийките патладжан се слепват две по две с плънката и се овалват последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.
4
Патладжани бюрек 4В тиган се налива около 1 пръст олио, загрява се и в него се поставят слепените патладжани. Пържат се по 1-2 минути от всяка страна и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Niki Jeleva се регистрира в сайта.
Д. Йорданова се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кейк с ананас и кокос
Анна коментира рецептата Пиле в сладко-кисел сос
Penka Ivanova се регистрира в сайта.
Didi Denina се регистрира в сайта.
Svetlana Strahilova се регистрира в сайта.
Влада се регистрира в сайта.
Хюлие Мустафа се регистрира в сайта.
Radmila Ivanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта