Телешко с червено цвекло и майонеза

Дата: 06.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки джолан
2 с. л. балсамов оцет
6 с. л. зехтин
1 домат
6 листа зелена салата
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. настърган хрян
1 ч. л. сол
1-2 с. л. кисело мляко
1 морков
6 пъдпъдъчи яйца
100 г майонеза
250-300 г картофи
400 г червено цвекло
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко с червено цвекло и майонезаТелешкият джолан се слага в тенджера под налягане и се сварява в подсолена вода за около 1 час. След това се нарязва надребно. Отделно в подсолена вода се сваряват пъдпъдъчите яйца, след което се обелват.
2
Телешко с червено цвекло и майонеза 2Почистените картофи и морковът също се сваряват. Цвеклото се почиства добре и се сварява с обелките. Сварените цвекло и морков се настъргват и се поставят в купа заедно с пюрираните с преса за картофено пюре картофи.
3
Телешко с червено цвекло и майонеза 3Зеленчуците се посоляват, добавят се настърганият хрян, майонезата и киселото мляко и се подправят с черен пипер на вкус. Накрая се слага ситно нарязаното месо и хубаво се разбърква.
4
Телешко с червено цвекло и майонеза 4Зехтинът, балсамовият оцет и солта за дресинга се смесват в голяма купа и се разбиват. Вътре се слагат накъсаните листа зелена салата и нарязаният на полумесеци домат и се разбърква с ръце.
5
Телешко с червено цвекло и майонеза 5Намазнено тимбалче се пълни със сместа от червено цвекло и месо, обръща се в порционна чиния и се изважда. (Получената формичка по желание се декорира с майонеза.) Отстрани се сипва салата, подреждат се нарязаните на четвъртинки яйца от пъдпъдък и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2016
много вкусно нещо - става и за лятото като е изстудено. Аз понякога го правя с гърди вместо джолан и пак става фантастично
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта