Паучи с пилешко

Сготвени на пара
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
1 щипка сол
1 с. л. пудра захар
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. сусамово олио

за плънката:
200 г пилешка пържола от бут (без кожа)
100 г кафяви печурки
200 г зеле
2 стръка пресен лук
30 г пресен джинджифил
1 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. тъмно сусамово олио
1 с. л. оризов оцет
1 скилидка чесън
1 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паучи с пилешко
Брашното се смесва със солта, захарта, маята, бакпулвера, сусамовото олио и около 160 мл топла вода.
2
Паучи с пилешко 2
Замесва се меко тесто, което да не се лепи по пръстите.
3
Паучи с пилешко 3
Оставя се да втаса в покрита купа, докато удвои обема си.
4
Паучи с пилешко 4
Зелето за плънката се нарязва наситно и се посолява. Задушава се в олиото на слаб огън, под капак, докато омекне и се оставя да се охлади.
5
Паучи с пилешко 5
Пилешкото месо се накълцва наситно, смесва се с наситнения пресен лук и се сипва при зелето.
6
Паучи с пилешко 6
Гъбите се почистват с мокра кърпа, нарязват се на кубчета и се сипват при зелето, заедно с обеления и наситнен джинджифил.
7
Паучи с пилешко 7
Прибавят се соевият сос, сусамовото олио, наситненият чесън и оризовият оцет и всичко се разбърква.
8
Паучи с пилешко 8
От тестото се късат парчета.
9
Паучи с пилешко 9
Изтъняват се с точилка или с пръсти, докато се получат кръгли, тънки питки.
10
Паучи с пилешко 10
В средата на всеки кръг се слага от плънката и краищата на тестото се прегъват като плисе.
11
Паучи с пилешко 11
Накрая се затварят и притискат с пръсти, за да се залепи тестото и да не изтече плънката.
12
Паучи с пилешко 12
Всяка топка се поставя върху парче пергаментова хартия.
13
Паучи с пилешко 13
Готвят се на пара за около 8–10 минути. Сервират се горещи.



Съвет:
По желание може да поднесете паучите със сос, приготвен от 2 скилидки, смачкан на паста чесън, 20 г наситнен джинджифил, 1 с. л. сусамово олио, 2 с. л. соев сос, 2 с. л. оризов оцет и 1 стрък наситнен зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2020
Страхотна рецепта. И аз съм ги пробвал само в Русе преди това. Станаха вкусни. Ако някой има рецепта как да ги направя със свинско ,моля да я сподели ;)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2017
Аз съм от Русе и само тук съм виждала и яла паучи. Днес го приготвих за моя съпруг и двамата сме очаровани от вкуса.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2014
МНого обичам!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Иванка, не сме опитвали, но не би трябвало да е проблем. Ако решиш да опиташ, ще се радваме, да споделиш резултата с нас. Бихме те посъветвали само, да ги извадиш от фризера (т.е. да са със стайна температура) поне 20 минути преди да ги сготвиш на пара. Успех!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
Здравейте, обичам да експериментирам с различни кухни. Харесах тази рецепта за Паучи, но имам въпрос дали има вариант да се замразяват и да се приготвят в по-късен етап? Благодаря предварително и успех в предаването Ви.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ganchevaa се регистрира в сайта.
Димитър Димитров се регистрира в сайта.
orangem0on се регистрира в сайта.
таня кръстева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: