Свинско с прясно зеле

Дата: 09.06.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета (дебели)
1 средно голяма глава бяло зеле
4 с. л. олио
100 г бекон
1 глава лук
2 с. л. брашно
700 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с прясно зелеЗелето се почиства от кочана и се реже на 8 лодки.
2
Свинско с прясно зеле 2Беконът се нарязва на кубчета, а лукът на полумесеци.
3
Свинско с прясно зеле 3Месото се овкусява със сол и черен пипер.
4
Свинско с прясно зеле 4Запържва се до златисто от двете страни в 2 с. л. олио и се изважда.
5
Свинско с прясно зеле 5В същия съд се запържва беконът.
6
Свинско с прясно зеле 6Прибавя се и лукът, и когато и той се позапържи, на два пъти се добавя зелето.
7
Свинско с прясно зеле 7Готви се 6 минути от едната страна, докато стане златисто. След това се обръща от другата и се готви още 5–6 минути.
8
Свинско с прясно зеле 8Зелето с лука и бекона се прехвърлят в тава. Отгоре се подреждат котлетите и се посолява.
9
Свинско с прясно зеле 9В съда за пържене се налива останалото олио и се сипва брашното. След като стане златисто, се налива топлото мляко, като се бърка непрекъснато, за да няма бучки, и се оставя леко да се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер.
10
Свинско с прясно зеле 10Ястието се залива със соса и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2019
Интересно, но предпочитаме класическия вариант.
8.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2017
Месото ми се получи сухо, но иначе стана вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
Една от любимите ми рецепти. Лесно и доста приятно за готвене. Ястието се съчетава много добре с вино и добра компания ;)
6.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Мн.вкусно стана.Аз дори добавих и 50г. мартини и всички си облизаха пръстите.
5.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2014
Нова идеяидея :) Страхотно е !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта