Пай с боровинки

Английска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2008
Пай с боровинки
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. боровинки
1 ч. ч. захар
2 с. л. нишесте
1-2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. канела
2 ч. ч. брашно
100 г маргарин
1 яйце
1 с. л. захар
3/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. оцет


Начин на приготвяне:
1
Пай с боровинки
Захарта се разтваря с нишестето и канелата в 1/2 ч. ч. вода и получената смес се кипва.
2
Пай с боровинки 2
Добавят се 1 с. л. лимонов сок и боровинките, след което се оставя да се охлади.
3
Пай с боровинки 3
Маргаринът се смесва с предварително пресятото брашно в купа.
4
Пай с боровинки 4
Оформя се кладенче, в което се разбива яйцето.
5
Пай с боровинки 5
Слагат се захарта, солта и оцетът и се замесва разтегливо тесто. Поставя се в хладилник за 10-15 минути да стегне.
6
Пай с боровинки 6
Тестото се разточва на 2 кори с помощта на фолио и точилка.
7
Пай с боровинки 7
Корите се сгъват на четири с помощта на фолиото, отново се разгръщат и едната се поставя в тава за печене.
8
Пай с боровинки 8
Покрива се с охладената боровинкова смес и отгоре се слага втората кора.
9
Пай с боровинки 9
Поръсва се със захар и се пече 15-20 минути във фурна на 220 градуса. Допича се на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: