Пай с телешко

Дата: 13.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
300 г краве масло (студено)
1 яйце (за намазване)
1 жълтък
1 с. л. бял винен оцет
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. бакпулвер
за плънката:
700 г телешки шол
200 г печурки
400 мл телешки бульон
200 мл червено вино
2 картофа
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
3 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с телешкоГъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се нарязват на ситно.
2
Пай с телешко 2Лукът и чесънът се наситняват.
3
Пай с телешко 3Месото се нарязва на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер, овалва се в брашно и се изтупва от излишното.
4
Пай с телешко 4Запържва се до златисто в сгорещения зехтин. Изважда се.
5
Пай с телешко 5В същия съд се запържват лукът, чесънът и печурките. Добавят се доматеният концентрат и наситненият розмарин.
6
Пай с телешко 6Връща се месото и се налива виното. Щом се редуцира леко, се налива и бульонът. Готви се на тих огън около 2 часа.
7
Пай с телешко 7Добавят се картофите, обелени и нарязани на кубчета и се вари още поне час, трябва да се получи гъста яхния.
8
Пай с телешко 8В това време се приготвя тестото. Брашното, захарта, солта и бакпулверът с разбъркват в купа. Добавя се нарязаното на кубчета масло и се претрива с пръсти до получаването на трохи.
9
Пай с телешко 9Прибавя се жълтъкът, наливат се оцетът и 1–2 с. л. вода. Разбърква се до получаването на топка тесто, която се разделя на две части.
10
Пай с телешко 10От тях се оформят дискове, увиват се в прозрачно фолио и се прибират в хладилник за 30 минути. Тестото се разточва върху набрашнен плот.
11
Пай с телешко 11С едната кора се покриват дъното и стените на форма за печене. Ръбът се намазва с разбито яйце.
12
Пай с телешко 12Сипва се яхнията и се покрива с останалото тесто.
13
Пай с телешко 13Намазва се с яйце и в средата с помощта на нож се прави отвор.
14
Пай с телешко 14Пече се 35–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Десита Пенева се регистрира в сайта.
Veselina Marinova се регистрира в сайта.
Irina Marudina се регистрира в сайта.
Rumiana Angelov се регистрира в сайта.
satyo коментира рецептата Сладкиш със сушени кайсии
Plamena Ivanova коментира рецептата Леща яхния
Plamena Ivanova се регистрира в сайта.
Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта