Пуешки кюфтета „Кордон бльо“

По рецепта, вдъхновена от любима кулинарна класика
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пуешко филе
100 г пражка шунка
100 г сирене „Ементал“
50 г сирене „Пармезан“
120 мл зехтин
4 яйца
4 стръка мащерка
2 филии бял хляб
2 скилидки чесън
1 глава лук
сол и бял пипер на вкус
брашно и галета за овалване

за соса:
250 мл прясно мляко
80 г сирене „Пармезан“
20 г краве масло
20 г брашно
1 с. л. дижонска горчица
1 щипка индийско орехче
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“
Пуешкото филе се смила в месомелачка.
2
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 2
Лукът и пармезанът се настъргват, чесънът се стрива на паста с малко сол, мащерката се наситнява, а хлябът се смила. Смесват се със смляното месо и се разбърква добре. Добавят се 50 мл от зехтина, 1 яйце, сол и бял пипер на вкус.
3
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 3
Каймата се размесва много добре и се оставя да престои 30 минути.
4
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 4
Ементалът и шунката се режат на парчета.
5
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 5
От каймата се правят не много големи кюфтета, в които се слагат шунка и ементал, затварят се добре.
6
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 6
Овалват се в брашно, разбитите яйца и накрая – в галета.
7
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 7
Пържат се в загретия зехтин – до готовност.
8
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 8
Брашното за бешамела се запържва в сгорещеното масло до златисто. Налива се млякото и се бърка непрекъснато.
9
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 9
Когато сосът се сгъсти, се овкусява с настърган пармезан, горчица, индийско орехче и сол на вкус.
10
Пуешки кюфтета „Кордон бльо“ 10
Кюфтетата се поднасят с бешамела.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: