Пай с тиквички и сирене

Апетитна плънка, скрита в хрупкави точени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 точени кори
400 г тиквички
350 г краве сирене
125 г краве масло
200 мл животинска сметана
6 яйца
1/2 връзка копър
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пай с тиквички и сирене
Тиквичките се нарязват на кубчета и се запържват за кратко в 20 г масло. Посоляват се.
2
Пай с тиквички и сирене 2
Яйцата се разбиват и се смесват със сметаната, натрошеното сирене, наситнения копър, сухия чесън, сол, черен пипер и тиквичките. Разбъркват се.
3
Пай с тиквички и сирене 3
Останалато масло се разтопява, корите се мажат с него и се подреждат една върху друга, като се слагат върху намокрен и намазан с масло лист пергаментова хартия.
4
Пай с тиквички и сирене 4
Корите, заедно с хартията, се слагат в тава или тиган с термоустойчиви дръжки и дебело дъно.
5
Пай с тиквички и сирене 5
Сипва се плънката, а краищата на корите се прехлупват навътре.
6
Пай с тиквички и сирене 6
Съдът се загрява на котлона за 5 минути, за да се запече долната кора.
7
Пай с тиквички и сирене 7
След това се слага за около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2018
Ето го и моя пай
5.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Вместо копър сложих риган и пак стана вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
НАПРАВИХ ГО-СТАНА ЧУДЕСЕН А ДНЕС ОПИТВАМ С БРОКОЛИ И МОРКОВИ-ИЗГЛЕЖДА ПРЕКРАСНО, В МОМЕНТА СЕ ПЕЧЕ!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Невероятно е, страшно вкусно. Мъжът ми много го хареса! Благодаря ви за страхотната рецепта! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Невероятно вкусно ястие. Стана много бързо .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
ganchevaa се регистрира в сайта.
Димитър Димитров се регистрира в сайта.
orangem0on се регистрира в сайта.
таня кръстева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: