Пай със зелени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2004
Пай със зелени домати
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
120 г масло
2 с. л. леденостудена вода
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
6 зелени домата
6 с. л. брашно
1 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. ч. бяла захар
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Пай със зелени домати
Брашното, маслото, захарта и солта се смесват в кухненски робот с ножа за рязане на месо (при липса на кухненски робот маслото се настъргва на едро ренде, долива се водата и се омесва). Когато се получат едри хлебни трохи, се налива водата и се разбива, докато тестото се захване. С ръце за кратко се оформя топка отлежава в хладилник 30 минути, покрита.
2
Пай със зелени домати 2
Плънката се приготвя, като в купа се смесват кафявата захар, бялата захар, канелата и брашното, като се оставя една малка част от тази смес (2-3 с. л.), която служи по-късно за поръсване на блата, преди плънката да се разстели върху него.
3
Пай със зелени домати 3
Зелените домати се почистват и се нарязват на много малки кубчета, прибавят се в купата с останалите продукти за плънката и всичко се разбърква добре.
4
Пай със зелени домати 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот, който при всяко обръщане обилно се ръси с брашно, за да не залепва. Блатът трябва да е с диаметър, по-голям от този на формата, в която ще се пече паят. Когато се постави във формата за печене, тестото трябва да покрие част от стените й.
5
Пай със зелени домати 5
Върху него се разпределя отделената част от сместа: кафява захар, бяла захар, канела и брашно. Разстила се плънката.
6
Пай със зелени домати 6
От останалата част от тестото се нарязват лентички, които се поставят кръстосани върху плънката. Поръсва се с 2-3 с. л. захар. Фурната се загрява до 220 градуса, паят се пече 15 минути, след което температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 30-40 минути. Готовата пита се оставя да изстине добре, след което се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: