Печен крем с ябълки и орехи

Лесен и интересен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г орехи
50 г кафява захар „Демерара“
50 г краве масло
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил

за крема:
2 сладко-кисели ябълки
5 жълтъка
250 мл животинска сметана
120 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Печен крем с ябълки и орехи
Орехите се смилат и се разбъркват с канелата, джинджифила, захарта и разтопеното масло.
2
Печен крем с ябълки и орехи 2
Сместа се разпределя в огнеупорни стъклени чаши, като се притиска.
3
Печен крем с ябълки и орехи 3
Жълтъците се разбиват добре със захарта, брашното и ваниловата захар. Налива се сметаната и се разбърква.
4
Печен крем с ябълки и орехи 4
Сместа се налива върху орехите в чашите.
5
Печен крем с ябълки и орехи 5
Отгоре се разпределят кубчетата ябълки.
6
Печен крем с ябълки и орехи 6
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
7
Печен крем с ябълки и орехи 7
Охлаждат се леко и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2019
За мен беше прекалено сладък, макар че намалих от 120г на 90г захарта. Въпреки това ми хареса. Бих го пробвала отново, но с 60г захар този път.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2018
Кремът е лесен за приготвяне. Стана любим на семейството - не е много сладък, а ябълките дават приятен кисел вкус. Препоръчвам горещо!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Направих го в различна форма, поради лопста на такива формички. Кремът е вкусен!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2017
Основата от орехи не е по мой вкус. Бих опитала с бисквити, подобно на чийзкейк, за да има и хрупкав елемент. Иначе кремът е вкусен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: