Постни бананови мъфини

С деликатно ухание на канела
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 банана
150 г кафява захар „Мусковадо“
150 г брашно
100 г черен шоколад (без мляко)
100 г печени лешници
10 г бакпулвер
120 мл олио
1 ч. л. канела
1 ванилия
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Постни бананови мъфини
Бананите се намачкват с вилица и се смесват със захарта, олиото, канелата и ванилията.
2
Постни бананови мъфини 2
Лешниците и шоколадът се накълцват. Добавят се към банановата смес, заедно с брашното и бакпулвера.
3
Постни бананови мъфини 3
Разбърква се внимателно.
4
Постни бананови мъфини 4
Тестото се разпределя в тава за мъфини, с хартиени формички в отворите.
5
Постни бананови мъфини 5
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
6
Постни бананови мъфини 6
Готовите мъфини се охлаждат и се поднасят, поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2021
Уникални станаха за минути изчезнаха
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2020
Благодаря за бързата и вкусна рецепта:) нещо различно по време на пости:)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2020
Вкусни и лесни за приготвяне.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2018
Много вкусни мъфини
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: