Печена царевица

С различни вкусове в 3 варианта
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 кочана царевица

вариант с бекон:
200 г пушен бекон (на ленти)
2 с. л. ретро горчица
100 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
сол на вкус

вариант с пармезан:
80 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
4 стръка мащерка
1/4 ч. л. чили на люспи (без семки)
сол и черен пипер на вкус

вариант с песто:
100 мл зехтин
30 г сирене „Пармезан“
120 г печени слънчогледови семки
1/2 лимон
1 скилидка чесън
1 връзка босилек
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печена царевица
Кочаните царевица се обелват, а листата им се сплитат.
2
Печена царевица 2
Горчицата се смесва със заквасената сметана, стритият на паста чесън и сол на вкус.
3
Печена царевица 3
Четири кочана се намазват с тази смес и се увиват плътно в ленти бекон. Пекат се на грил, докато беконът стане хрупкав.
4
Печена царевица 4
Други четири кочана се мажат с част от маслото и се поръсват със сол, черен пипер, накълцана мащерка и малко от настъргания пармезан.
5
Печена царевица 5
Пекат се на грил и когато са готови, се махат от грила, намазват се с масло и се поръсват с останалия настърган пармезан и с чилито.
6
Печена царевица 6
Листенцата босилек се стриват в хаванче с 20 г печени слънчогледови семки, чесъна и сол на вкус. Прибавят се лимоновият сок, настърганият пармезан, 80 мл зехтин и се разбърква.
7
Печена царевица 7
Останалите четири кочана царевица се овкусяват със сол, мажат се с останалия зехтин и се запичат на скара. Когато са готови, се мажат хубаво с пестото и се поръсват с останалите накълцани слънчогледови семки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2023
Супер вкусни са и трите варианта:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: