Печени пилешки бутчета с целина

Ако бързате и средствата ви са ограничени, това е вашата рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 горни пилешки бутчета
1 голяма глава целина
6 скилидки чесън
200 мл бяло вино „Мускат“
200 мл пилешки бульон
50 г краве масло
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета с целина
Месото се овкусява със сол и черен пипер. Целината се обелва и се измива, а след това се реже на кубчета с големина 3–4 см. Чесънът се обелва, скилидките се разполовяват по дължина.
2
Печени пилешки бутчета с целина 2
Половината масло се загрява в тава на котлона, пилето се запържва от всички старни до златисто и се изважда.
3
Печени пилешки бутчета с целина 3
В тавата се слагат целината и чесънът, връща се месото, налива се виното и щом леко се изпари, се сипва бульонът.
4
Печени пилешки бутчета с целина 4
Пече се в загрята на 200 градуса с вентилатор фурна за около 40 минути.
5
Печени пилешки бутчета с целина 5
Ястието се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Много вкусно!!! Ако нямате на момента бяло вино може да се замести с бира.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Стана крехко, с коричка - ароматът на целината беше нещо различно от традиционните картофи, много практична и апетитна рецепта, бон апети на всички!:)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Камелия, благодарим, че споделяш идеите си с нас :) Мислим по въпроса...
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Имам една идея :) Ще е много хубаво, ако се напише една книга за начинаещи (млади студенти, начинаещи, млади двойки и т.н.). Книга обединяваща лесни и вкусни рецепти за начинаещи, и статии с обяснения от които всеки да тръгне в кулинарията по лесен начин. На българският книжен пазар няма нищо подобно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: