Свински хапки с гарнитура от картофи

Дата: 10.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка
200 мл ябълков оцет
200 мл бяло вино
2 ч. л. кориандър
2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 с. л. сол
8 скилидки чесън
30 мл олио
черен пипер на вкус
за гарнитурата:
1 кг картофи
3 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
2 с. л. сок от лимон
100 г маслини „Каламата“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински хапки с гарнитура от картофиСвинското се почиства от жилите и се реже на кубчета. Месото се слага в голяма купа и се поръсва с накълцания чесън, кимиона, лютия пипер, кориандъра, солта и пипера. Залива се с 500 мл вода, оцета и виното.
2
Свински хапки с гарнитура от картофи 2Покрива се с фолио и се маринова за 24 часа в хладилник.
3
Свински хапки с гарнитура от картофи 3След това се отцежда от маринатата, като 300 мл от нея се запазват.
4
Свински хапки с гарнитура от картофи 4Месото се прехвърля в тава, залива се с малко олио и се сипва отделената марината. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 2 часа като се обръща от време на време, за да се запече равномерно.
5
Свински хапки с гарнитура от картофи 5Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се на пара и се охлаждат.
6
Свински хапки с гарнитура от картофи 6Магданозът се наситнява. Маслините се почистват от костилките.
7
Свински хапки с гарнитура от картофи 7Картофите се смесват с маслините и магданоза. Овкусяват се със сока от лимон, зехтина, сол и черен пипер.
8
Свински хапки с гарнитура от картофи 8Месото се сервира със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2017
Хубаво стана месото. Малко сухо, но може би защото използвах бут.
9.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
Много вкусно, картофите ги приготвих без лимона и пак станаха страхотни
8.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2015
Червеният ми пипер беше сладък ... нямах и не можах да намеря ябълков оцет ... мариновах за 6 часа,но месото беше по-малко ... получи се много ароматно и крехко ...
7.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Наистина се получи много добре. Ароматно и вкусно месо. Единствено силно редуцирах, почти елиминирах оцета. Картофената салата също ми хареса. Почти същата е каквато правя традиционно, но липсата на лук и маслините Каламата променят коренно нещата.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Много добре се получи,може би следващият път малко ще намаля оцета.Но като цяло стана много хубаво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта