Свински хапки с гарнитура от картофи

Дата: 10.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка
200 мл ябълков оцет
200 мл бяло вино
2 ч. л. кориандър
2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 с. л. сол
8 скилидки чесън
30 мл олио
черен пипер на вкус
за гарнитурата:
1 кг картофи
3 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
2 с. л. сок от лимон
100 г маслини „Каламата“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински хапки с гарнитура от картофиСвинското се почиства от жилите и се реже на кубчета. Месото се слага в голяма купа и се поръсва с накълцания чесън, кимиона, лютия пипер, кориандъра, солта и пипера. Залива се с 500 мл вода, оцета и виното.
2
Свински хапки с гарнитура от картофи 2Покрива се с фолио и се маринова за 24 часа в хладилник.
3
Свински хапки с гарнитура от картофи 3След това се отцежда от маринатата, като 300 мл от нея се запазват.
4
Свински хапки с гарнитура от картофи 4Месото се прехвърля в тава, залива се с малко олио и се сипва отделената марината. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 2 часа като се обръща от време на време, за да се запече равномерно.
5
Свински хапки с гарнитура от картофи 5Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се на пара и се охлаждат.
6
Свински хапки с гарнитура от картофи 6Магданозът се наситнява. Маслините се почистват от костилките.
7
Свински хапки с гарнитура от картофи 7Картофите се смесват с маслините и магданоза. Овкусяват се със сока от лимон, зехтина, сол и черен пипер.
8
Свински хапки с гарнитура от картофи 8Месото се сервира със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2017
Хубаво стана месото. Малко сухо, но може би защото използвах бут.
9.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
Много вкусно, картофите ги приготвих без лимона и пак станаха страхотни
8.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2015
Червеният ми пипер беше сладък ... нямах и не можах да намеря ябълков оцет ... мариновах за 6 часа,но месото беше по-малко ... получи се много ароматно и крехко ...
7.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Наистина се получи много добре. Ароматно и вкусно месо. Единствено силно редуцирах, почти елиминирах оцета. Картофената салата също ми хареса. Почти същата е каквато правя традиционно, но липсата на лук и маслините Каламата променят коренно нещата.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Много добре се получи,може би следващият път малко ще намаля оцета.Но като цяло стана много хубаво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта