Печени постни зелеви сарми

Дата: 24.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 стръка праз
3 скилидки чесън
1 глава кисело зеле (24 листа)
50 г глава целина
200 г бисерен ориз
1 с.л червен пипер
1 с.л. сух джоджен
1 с.л. доматен концентрат
150 мл олио
200 мл зелев сок
300 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени постни зелеви сармиПразът, целината и чесънът се нарязват наситно. Оризът се измива. В съд с дебело дъно се загряват 50 мл олио и в него се запържват зеленчуците.
2
Печени постни зелеви сарми 2Сипва се оризът и се разбърква. Пържи се, докато оризът стане стъклен. Добавя се доматената паста и се разбърква. Накрая се подправя с джоджена и червения пипер.
3
Печени постни зелеви сарми 3Налива се зеленчуковият бульон. Щом течноста се абсорбира, се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Печени постни зелеви сарми 4Завиват се малки сарми, които се подреждат в тава и се заливат със зелев сок и останалото олио.
5
Печени постни зелеви сарми 5Пекат се покрити с алуминиево фолио за 1 час на 180 градуса фурна.
6
Печени постни зелеви сарми 6След това се маха фолиото и се допичат за още 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Плънката стана много вкусна, но следващия път вместо зелев сок бих използвала бульон или вода, защото станаха малко кисели.
8.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
Вкусни и лесни. Браво!
7.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
Станаха чудни.Вече само така ги правя дори и днес това ще е вечерята
6.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
Превъзходни сарми станаха!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Наистина е много вкусно. Полях ги с класическия сос “Бешамел” и станаха екстра.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


360 ДУШИ ОНЛАЙН
Вили Димова се регистрира в сайта.
Gergana Antonova се регистрира в сайта.
Максим Павлев се регистрира в сайта.
Йордан се регистрира в сайта.
maluka3 се регистрира в сайта.
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта