Пеньовата скумрия

Дата: 19.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе от скумрия
80-100 г готварска сметана
50-80 г ивици бекон
30-40 г обезкостени зелени маслини
30-40 г обезкостени черни маслини
1/2 в. ч. бяло сухо вино
2-3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пеньовата скумрияФилето от скумрия се поръсва с черен пипер.
2
Пеньовата скумрия 2След това всяко рибно филе се увива с ивици бекон.
3
Пеньовата скумрия 3Двата вида маслини се нарязват на кръгчета. В тиган се наливат няколко лъжици зехтин и се загряват.
4
Пеньовата скумрия 4Маслините се сипват в тигана и се запържват за 30 секунди в загретия зехтин.
5
Пеньовата скумрия 5След това се добавят увитите в бекон филета риба.
6
Пеньовата скумрия 6Щом се запържи от едната страна, рибата се обръща, полива се с бялото вино и се поръсва с къри.
7
Пеньовата скумрия 7Накрая се налива сметаната и се разбърква.
8
Пеньовата скумрия 8При сервиране в порцията се поставя резен лимон и се украсява със стрък магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта