Свинско с бамя

Българска национална кухня - традиционна рецепта за Атанасовден
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Свинско с бамя
 
Необходими продукти:
600 г обезкостено свинско месо от плешка
1 морков
30 г масло
200 г ориз
200 г стерилизирана царевица
1/4 ч. л. семе от копър
1 1/2 ч. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре
5-6 с. л. олио
1 глава червен лук
2-3 чушки от туршия
500 г замразена бамя
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Свинско с бамя
Месото се нарязва на малки парчета, червеният лук – наедро.
2
Свинско с бамя 2
Олиото се загрява в тенджера и се сипва нарязаното месо, като в началото не се разбърква, за да се запечата.
3
Свинско с бамя 3
След това месото се разбърква и при него се сипва нарязаният наедро лук. Похлупва се и се задушава 20 минути на тих огън, под капак.
4
Свинско с бамя 4
Задушеното месо се поръсва с червен пипер, добавят се нарязаните надребно чушки и доматеното пюре.
5
Свинско с бамя 5
В тенджерата се налива гореща вода, която трябва да бъде до нивото на продуктите.
6
Свинско с бамя 6
Накрая се прибавя бамята и се разбърква.
7
Свинско с бамя 7
Ястието се подправя със семе от копър, посолява се и къкри още 20 минути.
8
Свинско с бамя 8
Морковът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера с предварително загрятото масло.
9
Свинско с бамя 9
След 1-2 минути се прибавя царевицата, разбърква се и се сипва оризът. Запържва се за кратко, наливат се 600 мл гореща вода, стрива се кубчето бульон и се вари до готовност.
10
Свинско с бамя 10
Оризът се поднася като гарнитура към свинското с бамя. По желание порцията може да се поръси с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: